Päävalikko Filtteri

Reiki

Mitä on energia?

Ympäristömme on täynnä energiaa. Löydämme sitä kaikista ympärillä olevista esineistä, tapahtumista ja aistimuksista. Energia voi värähdellä eri ”taajuuksilla”- hyvää oloa tuovaa korkeavärähteistä vapaasti virtaavaa energiaa tai se voi olla ”negatiivista” (=matalavärähteistä, tukkeutunutta energiaa) jolloin se tekee meistä väsyneitä.

Fysiikan lakien mukaan energia ei koskaan katoa eikä sitä toistaiseksi kukaan ole oppinut luomaan tyhjästä. Sen olomuotoa voi muuttaa joko teknisin laittein tai ajatuksen voimalla. Energiaa voi myöskin virrattaa. Se voi tapahtua sähköjohtojen avulla, ajatuksen voimalla tai kosketuksella.

Tätä universaalia energiaa kutsutaan ympäri maailman eri nimillä: mm. Ki, Qi, Chi, Ka, Orgon, Mana, Awen, Prana, Maban, Pneuma, Spiritus, Ruah, Inua, Sila, Manetuwak, Seid, Ashe ja Mbec. Tämä kertoo siitä, että energian olemassaolo on tiedostettu tuhansia vuosia eri kulttuureissa ympäri maapalloa.

Kaikki olemme tietämättämme kokeneet tätä energian virrattamista elämässämme. Se on automaattista, tiedostamatonta tekemistä, jota emme edes sen kummemmin ajattele mutta silti teemme tarpeen tullen. Jos meille yhtäkkiä puhkeaa hammassärky laitamme automaattisesti käden poskelle olettaen, että se helpottaa. Käden kosketus poskella lieventää hammassärkyä ilman, että me edes ajattelemme sitä. Saattaa myös tapahtua, että rakas ystävämme on surun murtama ja kaipaa lohdutusta. Vaistomaisesti laitamme käden ystävämme olkapäälle tai annamme lämpimän halauksen. Se auttaa!

 

Mistä Reiki tulee?

reiki-teksti

Japanilainen Mikao Usui (1865 – 1926) on tätä ilmiötä tutkinut syvemmin. Hän halusi saada selville käsillä parantamisen salaisuuden. Pitkän asian tutkimisen ja syvällisen meditoinnin avulla hän ymmärsi

universaalisen energian olemuksen ja sen tiedon perusteella hän kehitti tekniikan, jolle hän antoi nimen Reiki.

Mitä Reiki on? ( japanilaisittain lausutaan ”leiki”) Reiki = kaikkiallinen elämänenergia tai ”tietäjät rukoilevat sadetta”. Rei = Jumala / Jumalatar / henki / korkeampi taju / mieli / sielu. Ki = voima, joka antaa hengen kaikelle elävälle.

Se on korkeamman viisauden ja henkisten lakien ohjaamaa elämänvoimaa, aina ja kaikkialla läsnäolevaa. Se on ympärillämme olevaa rakkauden energiaa ja sitä voi kuka tahansa ammentaa tarpeisiinsa.

Mikao Usui opetti tekniikan elämänenergian virrattamiseen useille oppilailleen, jotka vuorostaan veivät tekniikan muualle maailmaan. Reiki-tekniikka on tänään tunnettu ympäri maailmaa. Ruumiissamme on useita energiakeskuksia, chakroja. Ne ovat energiavirtauksien keskuksia ja niiden kautta tapahtuvat kaikki elämää ja terveyttä ylläpitävät energiavirtaukset.

Toisinaan nuo virtaukset pysähtyvät tai heikentyvät. Se saattaa johtua stressin tuomista jännityksistä lihaksissa, ulkopuolelta tulevista ärsytyksistä tai huonon ravinnon aiheuttamista toimintahäiriöistä. Usein myös traumat ja jopa entisten elämien mukana kulkevat ongelmat saattavat estää normaalin energiakierron ruumiissa. Syitä normaalin ja terveen energiavirtauksen esteisiin on lukemattomia.

 

Mihin Reiki perustuu?

Reikin parantava ominaisuus perustuu siihen, että oikealla ja tietoisella tekniikalla sen virrattaminen auttaa ruumista löytämään takaisin terveen ja luonnollisen energian virtaamisen. Reiki sinänsä ei paranna sairauksia tai vammoja, mutta parantava ja positiivinen elämänenergia auttaa ruumista löytämään tasapainonsa ja parantamaan ongelmat luonnollisella tavalla.

Reiki-tekniikan oppinut henkilö tietää kuinka kanavoida maailmankaikkeuden elämänvoimaa. Koulutuksen saanut Reikin välittäjä on tietoinen ruumiin energiavirtauksista ja ymmärtää antaa arvoa kaikelle positiiviselle ja hyväätekevälle energialle. Hoitajan oma henkinen kehitys on tärkeä osa-alue sekä koulutuksessa että kaiken hoitotyön kuluessa. Kiitollisuuden tunne on siinä tärkeä tekijä.

Mitä hoidossa tapahtuu?

reiki-hoito

Normaali reikihoito kestää suunnilleen tunnin ja sen aikana asiakas saa levätä mukavasti sopivalla alustalla rentoutuen, ehkä musiikkia kuunnellen. Reikihoitaja laittaa kätensä tiettyihin paikkoihin keholla, usein kuunnellen oman intuitionsa ääntä. Hän saattaa keskittyä chakrojen hoitamiseen tai käydä läpi koko kehon pitäen käsiään 3-5 minuuttia jokaisessa eri paikassa.

Reiki-energiaa voi myös välittää etähoitona. Tässä tapauksessa reikihoitaja pyytää saada energiaa virtaamaan haluttuun kohteeseen ajatuksen voimalla. Energia itsessään ei ole sidoksissa fysiikan käsitteisiin ajasta ja paikasta. ”Minne ajatus menee, energia virtaa” (vrt. rukous). Reiki ei kuitenkaan ole uskonnollista. Itseasiassa Reikiin ei tarvitse ”uskoa”, energia ja hoito toimii aina meidän korkeimmaksi parhaaksi.

Reikihoitoon liittyy usein myös alustava keskustelu asiakkaan toiveista ja ajatuksista, joita hoitaja sitten voi käyttää hyväkseen hoidon kestäessä. Reiki on kuitenkin viisasta energiaa, joka menee sinne missä sitä eniten tarvitaan. Kipu pohkeessa ei välttämättä tarkoita sitä, että reikihoitaja kanavoi energiaa juuri siihen kipupaikkaan vaan voi olla, että energiavirtaus on estynyt jossakin muualla saaden aikaan kivun pohkeessa.

 

Mihin Reiki auttaa?

Reikihoitoa voi käyttää ihan kaikkiin psyykkisiin ja fyysisiin ongelmiin. Se ei ole mikään ihmeparantaja, joka minuutissa poistaa kivun tai parantaa luunmurtuman. Hyvin suoritetulla reikihoidolla voi huomattavasti nopeuttaa parantumisprosessia kaikissa erilaisissa ongelmatilanteissa.

Teksti: Helinä Susanna Kuoppala & Auri Elina Tuupanen

 

Ei yhtään vastausta vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UA-43522801-1